Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2016 18:09 - And Karma said: You will fall in love with someone who doesn’t love you, for not loving someone who did
Автор: dims7bl Категория: Изкуство   
Прочетен: 657 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.07.2016 18:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Изпитвали ли сте това чувство? Тази съкрушителна болка, разбито на милион парченца сърце, душа, която не може да си намери място от мъка и тъга… тъга, която не оставя нищо след себе си, а само празнота?

Не, не ми отговаряйте… днес няма да се занимаваме нито с вашите, нито с моите терзания. Днес ще погледнем живота на другите около нас – на нашите приятели, на най – близките ни същества. Днес ще отворим сърцата си за тяхната болка така, както те са го правили за нас ВИНАГИ, ще се научим да бъдем до тях – да бъдем тяхната опора дори когато те не желаят, ще събираме парченцата, които някой друг е натрошил. Това е единственото, което ни остава – единственото нещо, на което сме способни, за да помогнем болката им да намалее, не да изчезне - това е невъзможно, човешките чувства не могат да бъдат изтрити като с гума – а да бъде приета, защото отсега нататък тя ще бъде част от тях… и от нас.

Какво бихте направили когато виждате как това се случва пред очите ви? Как бихте го предотвратили?

От това, което виждам, човекът е най – мазохистичното същество в животинския свят… единствено той ще търпи сърцето му да бъде разбивано хиляди пъти, но той да продължава да търпи това само защото любовта му към някой друг е прекалено голяма.

Чувствата нарастват лавинообразно. Болката и любовта в определен момент изравняват силата си и точно в този миг човекът приема любовта си за болка и болката си за любов.

„От любовта боли“ казвате. Не, любовта е най – прекрасното и чисто чувство на света… самата дума носи в себе си толкова много топлина и обич… Как нещо толкова съкровено може да ви нарани?

Именно тук се крие ключът на човешкото нещастие – както е описано в заглавието: Кармата е кучка – кара ви да се влюбвате в хора, които не ви обичат, защото не сте обикнали тези, които са ви обичали. А това е най – тъжното… гоним невъзможното, дори когато осъзнаваме, че то няма как да бъде част от нашето бъдеще по начина, по който желаем. Преследването на този мираж кара други, които „гонят“ нас да се отдръпнат, разбирайки че за тях ние сме тяхното „ никога“. И това преследване може да продължи вечно, а нашата задача е да подкрепяме приятелите си в битката за тяхната химера, да бъдем до тях и усещайки нашата подкрепа, те да стават по – силни в преодоляването на болката си…

I will love you always and forever…




Тагове:   душа,   тъга,   любов,   приятелство,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dims7bl
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57373
Постинги: 46
Коментари: 9
Гласове: 72
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930